God vinterferie


Vi ønsker dere alle en brannsikker god vinterferie!

Sjekk at røykvarsleren fungerer!
Batteriet kan ha gått tomt siden siste besøk, derfor må du ha fast rutine om å trykke på testknappen når du kommer fram til hytta eller campingvogna. Er røykvarsleren eldre enn ti år, er det på høy tid å kjøpe ny optisk røykvarsler. Å ha et ekstra batteri for hånden skader ikke.
http://www.sikkerhverdag.no/…/…/husk-roykvarsleren-pa-hytta/

Sjekk slokkemidlene!
På hytta kan avstanden til nærmeste brannvesen være stor. Du må i større grad håndtere situasjonen selv. Brannslokningsapparatet bør vendes, kontroller at manometer står på grønt. Det bør gjennomføres jevnlig egenkontroll av skum- og pulverapparater, og dessuten fagkyndig kontroll hvert femte år og utvidet kontroll og service hvert tiende år. Uansett er første bud kom deg ut ved brann. Slokk kun om du ikke utsetter deg for fare.
http://www.sikkerhverdag.no/…/slik-sjekker-du-slokkeutstyr…/

Gass
Har du propankjøleskap eller bruker du gass til oppvarming av hytta? Bruk noen minutter på sjekk av gassutstyret før du tar det i bruk. Så minsker du risikoen for farlige lekkasjer.
http://www.sikkerhverdag.no/…/vedlikehold-gassutstyret-pa-…/

Til slutt et fyringstips:
Ikke sprengfyr i ildstedet, det ødelegger ildstedet og pipa. Tenn opp normalt, legg ikke inn for mye ved, varmen kommer uansett.

Kos deg!